Parada-militară-1-decembrie-2018

Parada militară 1 decembrie 2018 București. Programul complet și unităţile care vor defila

Pentru parada militară de 1 decembrie din București au fost mobilizați circa 4.000 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Protecţie şi Pază şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, anunță MApN. Totodată, vor participa la defilarea de Ziua Națională 200 de mijloace tehnice și aproximativ 50 de avioane. 

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, circa 500 de militari din mai multe ţări aliate sau partenere, vor participa, sâmbătă, începând de la ora 10.00, la Parada Militară de 1 decembrie din București.

Potrivit news.ro, detaşamentele de militari străini vor fi din Albania, Bulgaria, Canada, Cehia, Croaţia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina.

Începând cu ora 8.00 dimineața va avea loc și o ceremonie militară şi religioasă de depunere de coroane şi jerbe de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, din Parcul Carol I.

Parada militară 1 decembrie Alba Iulia

La Alba Iulia parada militară va începe la ora 15:30, în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918. 1.600 de militari și specialiști, cu 150 de mijloace tehnice și 23 de avioane, vor participa la eveniment.

Pe timpul ceremoniilor din Bucureşti şi Alba Iulia vor fi executate câte 21 de salve de artilerie.

Paradele militare de 1 decembrie din București și Alba Iulia vor putea fi urmărite şi online, accesând pagina de Facebook a Ministerului Apărării Naţionale.

Activităţi similare vor avea loc în marile garnizoane din ţară, cu participarea reprezentanţilor Armatei României, precum şi în teatrele de operaţii în care se află în misiune militari români. Cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Drapelul naţional va fi arborat în toate instituţiile militare din ţară, iar la bordul navelor maritime şi fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Restricţii de trafic pe 30 noiembrie și 1 decembrie

Pentru buna desfăşurare a Paradei Militare Naționale, Brigada Rutieră Bucureşti va dispune măsuri pentru asigurarea fluenței în trafic și informarea conducătorilor auto asupra restricțiilor rutiere pe arterele care converg către Piaţa Arcul de Triumf, pentru zilele de 30 noiembrie și 1 decembrie, anunță MApN.

Folosirea dronelor (Remotely Piloted Aircraft Systems – RPAS) în spaţiul aerian unde se desfăşoară manifestările dedicate Zilei Naţionale este interzisă, conform prevederilor articolului 12 din Hotărârea de Guvern nr. 912/2010.

Foto credit Mediafax

Material realizat de si preluat de pe www.observator.tv